En ravlygte er ligesom en almindelige lommelygte, som lyder op i mørket, når vi ikke kan se noget, da vi mennesker ikke er kan se i mørket. Ravlygten bruges dog til at finde rav-stykker med i vandkanten, i sandet og på land i forskellige terrarier.

En ravlygte lyser ikke med almindeligt lys, det lyser med UV lys.

UV lys er ultraviolet i farven, og det er en type elektromagnetisk stråling med en kortere bølgelængde end violet lys, som kan få rav til at reflekterer sit liv, som får det til at lyse op. UV lys er ikke sundt for vores øjne at kigge på, derfor anbefales det, at man beskytter sine øjne, imens man bruger en ravlygte med såkaldte ravbriller.

Ravbriller virker ved at reducere mængden af UV-lys, der kommer ind i vores øjne, og reducerer derfor mængden af blåt lys, der reflekteres. Derfor anbefales det ofte, at de bæres, når man anvender en ravlygte.

Reflektion

Når et objekt udsender UV-lys, trænger noget af det ind i objekter omkring det og preller tilbage fra dem. Denne proces kaldes refleksion. Den genstand, der udsendte UV-lyset, i dette tilfælde ravlyset, kaldes kilden.

Mængden af lys, der reflekteres fra en overflade, afhænger af vinklen, hvormed det rammer overfladen og har betydning af, hvor ru eller glat overfladen er. En skinnende overflade vil reflektere mere lys end en mat overflade.

Diffusion

Når når lyset reflekteres af en overflade, spredes noget af det i alle retninger. Denne proces kaldes diffusion. Noget af det spredte lys vil nå vores øjne. Den farve, vi ser, afhænger af bølgelængden af det lys, der når vores øjne.

Når du leder efter et stykke rav, er det meget vigtigt, at du bruger et ravlygte og gerne en af de populære og effektive Ultra Boost Ravlygter. Netop denne ravlygte lyser stort og bredt, som vil gøre ravjagten endnu nemmere og sjovere.