SINGLE BLOG 02

Hvilket træ til dit Plankebord?

Når du skal vælge hvilken trætype dit nye spisebord skal være af, er der flere ting at tage i betragtning ved plankeborde: Dels er der selvfølgelig indretningen af dit hjem, hvor meget plads har du og hvilken stil har du i resten af din indretning. Plankeborde holder længe og er tunge at flytte så når først det er flyttet ind så bliver det helt sikkert stående i lang tid! Prisen har for de fleste naturligt nok også en vis faktor.

Men selve træsorten og behandlingen af træet betyder også noget.

Ønsker du et bord med knaster og ormehuller hvor plankerne godt må være lidt krumme eller skal plankebordet være blankpoleret og med lige kanter? Knaster kan se godt ud men har en tendens til at samle støv og man kan rive tøjet på dem, hvor et mere bearbejdet bord er lettere at håndtere i daglig brug. Så overvej om overfladen på plankebordet skal være glat og finpoleret eller rustik.

Egetræ

Egetræ er den mest brugte træsort til plankeborde. Dels er selve træet meget holdbart og bliver kun smukkere med tiden men det har også nogle meget karakteristiske årringe der gør at egetræ er eftertragtet til de fleste slags møbler.

Douglasgran

Douglasgran er et lidt anderledes alternativ til et plankebord. Træsorten har en karakteristisk rødbrun farve og nogle meget markante årestrukturer. Douglasgran passer f.eks. rigtigt godt ind i boliger der allerede har træ i indretningen som f.eks. et sommerhus.

Fyrretræ

Fyrretræ er også en mulighed (som f.eks. spærtræ) men hav i baghovedet at det væsker harpiks i en periode som kan dryppe på gulvet. Men selv fyrretræ der får en gang drivtømmerolie kan ligne en million og koster næsten ingenting i materialer.

 

Og så er der selvfølgelig genbrugstræ hvor der findes et utal af muligheder fra træ du selv leverer som brugte gulvplanker til gamle bolværker eller skibstømmer. Her er vi ude i noget der er lidt mere arbejdskrævende eller koster lidt mere, simpelt hen fordi materialerne er sværere at skaffe. Spiseborde lavet af gamle gulvplanker er smuk måde at genopdage en god historie og der findes garanteret ikke andet spisebord der ligner!

Uanset hvilket plankebord du vælger så er det et møbel der arbejder, også efter det er flyttet ind, og det hører med til træmøblers charme.

nter your js here!" );

There are no reviews yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *