I tvivl omkring hvilken træsort du skal vælge til dit plankebord?

I tvivl omkring hvilken træsort du skal vælge til dit plankebord?

ert("Enter your js here!" );

Træsorten eller trætypen er en af de vigtigste aspekter som man skal overveje når du skal købe plankebord. Plankeborde kommer i mange forskellige størrelser og varianter.

Det første du skal forholde dig til er i forhold til hvilken træsort du vælger er om det skal være blødt eller hårdt træ.

Hårdt træ kommer fra bredbladede træer. Det vil normalt være træer som taber deres blade hvert år og som producere nye frø. Hvor blødt træ kommer fra nåletræer, som typisk har nåle og ikke producere frø.

Hårdttræer er meget langsomt voksende træer sammenlignet med blødtræer. Plankeborde og plankemøbler fremstillet af hårdttræ er mere tilbøjelige til at modstå mange års slid end blødt træ.

Hårdt træ er normalt meget mørkere i farve hvor blødt træ er lysere. Men Hårdt træ er typisk også en del dyrere.

ASK

Ask er et hårdttræ, som er kendt for sin fremragende bøjningsevne. Den bruges primært til bøjede møbler såsom en stol med krumme ryglæn. Asken er lysebrun i farve med et lige korn.

EG

Eg er et meget populært træ, det er meget slidstærkt og tungt. Det er kendt for at have dejlige åbne træ markeringer. Eg kan købes i to nuancer; hvid eg, som er grå / brun i farve eller rød eg, som er meget ens men med en fremtrædende rødlig farvetone.

Mahogni

Mahogni er et dyrt hårdt træ og varierer i farve fra et medium brunt til en dyb rødbrun, afhængigt af dets alder. Det er en meget traditionel, alsidig og populær type træ.

Fyrretræ

Fyrretræ er meget overkommelig i pris og er let med et lysere udtryk. Det fungere ideelt til farvning. Det er dog mindre slidstærkt træ i forhold til hårde træ typer som ahorn eller eg. Fyrretræ er ideelt hvis du er ønsker dit plankebord skal have en unik farve som passer til dit hjem.

There are no reviews yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *