SINGLE BLOG

Rustikt plankebord

Rå og rustikke plankeborde er nogle af de mest eftertragtede borde til danske hjem – de passer godt ind i den lyse og enkle stil som mange af os holder mest af. Et rustikt spisebord af planker er næsten et kunstværk i sig selv og bliver ofte samlingspunktet i boligen. Det er her vi spiser, læser, opdaterer sociale medier eller er kreative. Bordet indbyder simpelt hen til at blive brugt.

Ubehandlet træ gør dit plankebord unikt

Et rustikt plankebord er, i sagens natur, næsten ubehandlet og har det mest rå look af alle slags plankeborde. Det vil ofte også have ben af træ og kræver derfor både luft og plads omkring sig. Plankebordets rustikke bordplade vil som regel have revner og sprækker i overfladen og vægten på de store borde ligger tit over 100 kg, så det skal placeres et sted hvor det bestemt ikke skal flyttes på. Selve plankerne i spisebordet vil som regel være af genbrugstræ – nogle borde er det lavet af drivtømmer, andre af f.eks. gamle boldværker fra havneområder. Uanset hvor træet stammer fra, er hvert bord helt unik og du vil ikke kunne finde to der er ens. Hvis du drømmer om en helt bestemt form eller længde vil du som regel også kunne få det speciallavet i lige de mål og den træsort du drømmer om.

Find eventuelt dine egne planker

En mulighed er ogsĂĄ at du selv finder træet til plankebordet og fĂĄr det tillavet – pĂĄ den mĂĄde fĂĄr dit helt eget personlige bord. Det betyder ogsĂĄ at du kan fĂĄ lavet et sofabord, konsolbord eller cafe bord i rustikke planker og f.eks. med tilhørende bænk, hvis du ellers har materiale nok. Det er i virkeligheden kun fantasien der sætter begrænsningen. Er du lidt fiks pĂĄ fingrene, eller kender en der er, kan det selvfølgelig ogsĂĄ lade sig gøre at lave det hele selv. Men husk at fĂĄ hjælp til at sætte bordet pĂĄ plads!

Overfladen på rustikke plankeborde vil som regel være ru og fremstå næsten ubehandlet – nogle har endda stadigt de originale søm eller borehuller. Bordets overflade er altså ikke pudset blank og reflekterer lyset men er i stedet mat og i et naturligt look. Det er dog lidt snyd at det fremstår ubehandlet for det skal behandles for at kunne holde daglig brug. Men her findes der heldigvis produkter der kan fremhæve det rustikke look som eksempelvis Junckers bordpladeolie i ”drivtømmer grå”.

javascript"> alert("Enter your js here!" );

There are no reviews yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *