Vinteren har ramt os og det er på tide at få dine vinterdæk monteret på bilen!

Vinteren er kommet til Danmark og det betyder at du skal have dine sommerdæk kørt i vinterhi. Med det vejr vi har lige nu er det nemlig ikke længere sikkert at køre på sommerdæk. Det er naturligvis trist at skulle pille de flotte alufælge af bilen, men sikkerhed er vigtigst. Du skal have dæk monteret på bilen der er lavet til at køre i de lave temperaturer samt sne / is. 

Hvad er vinterdæk ?

Vinterdæk er dæk som har en gummiblanding der er lavet til at køre i lave temperaturer. Uanset hvor koldt det bliver, så forbliver de fleksible. Dertil kommer at de har et mønster der gør dem bedre egnet til kørsel i sne og på is. 

Ulempen ved at skulle skifte til vinterdæk er at du skal have et ekstra sæt fælge. Det koster naturligvis penge, som for nogle er ekstra træls at skulle af med. Kvinder er typisk til mere uforstående overfor den slags end mænd. De vil hellere bruge pengene på sko, tøj, sminke, parfume, frækt undertøj, cafe besøg og andet i den retning. Det er dog vigtigt at få de rigtige dæk på bilen hvis du vil sikkert gennem vinteren. 

Et alternativ!

Der findes er alternativ til at skulle skifte til vinterdæk. Der findes nemlig et dæk der kan blive siddende på bilen hele året rundt. Derfra kommer navnet helårsdæk også, det er dog ikke helt så optimalt som vinterdæk. Et helårsdæk er i dag blevet udviklet til at være et acceptabelt alternativ til vinterdæk, de er dog stadig ikke nær så gode. Når det kommer til vejgreb og bremselængde, så kan de i snevejr ikke helt være med. Det de gør er at spare dig for bøvl med hjulskift samt besparelsen af et ekstra sæt fælge.