Er du nået til et punkt, hvor du er blevet træt af at se på dit gamle køkken, men ikke vil bruge tiden eller pengene (det er dyrt!) på at udskifte det helt? Så kan det være, du blot har brug for en håndfuld gode råd til at pifte dit eksisterende køkken op! Vi bringer her 5 ode af slagsen.

Mal din låger

En stor, stor del af køkkenets udtryk kommer fra dets låger. Lågerne udgår de flader, som du ser mest tydeligt. Af samme årsag er det et oplagt sted at starte, hvis lokket skal fornyes.

Hvis du vil, kan du selv male lågerne ved at give dem en let tur med sandpapir og dernæst male dem over i din yndlingsfarve.

Alternativt kan du få udført industrilakering i Vamdrup, som gør lågerne stærke og holdbare på professionel vis.

Nye grab gør godt

Udover at male lågerne, kan du vælge at udskifte deres greb. Det giver ikke bare et nyt design, men en helt ny følelse til hænderne, som kan virke rar. Der findes rigtig mange gode greb, som er lavet i alverdens udtryk. Det kan derfor være en nem måde at fiske op på. Du kan også vælge at arbejde med kontraster i forhold til låger og skuffers farver, hvilket giver helt ny dynamik i køkkenet.

Vægfarven

Hvorfor ikke male køkkenets vægge om? Det kan være en let måde at skabe en helt ny følelse i rummet med. Du kan også vælge at arbejde på bare en enkelt væg, hvis du gerne vil bryde looket. Ligeledes kan tapet være en god idé, hvis du skal have mere spraglet design at kigge på.

Tag fliser i brug

Fliser er en god ting for dig, der vil ændre udtrykket i dit køkken. Her er der nemlig ikke bare tale om nyt look, men materialer af en anden type. Fliser står i fin kontrast til træet, hvilket giver et rigtig godt sammenspil.

Brug lyset!

Som et sidste lille trick, kan du arbejde med lyssætningen i køkkenet, hvis du vil arbejde med stemningen i rummet. Lamper, spot og baggrundsbelysning kan alt sammen have forskellig effekt på rummet, hvormed du kan tweake følelsen af det.