Skal du indrette et badeværelse? Det er ikke helt nemt at indrette et badeværelse, som passer til familiens behov og som samtidig er pænt, hyggeligt og varmt. Det kræver nemlig mange forskellige tanker, når der skal indrettes et funktionelt og smukt badeværelse. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du indretter et badeværelse, som hele familien vil elske.

Hæng ting på væggene

Normalt bliver der hængt et spejl og nogle kroge til håndklæder på væggene, men det er også det. Der er dog en god idé at udnytte vægpladsen på badeværelset til mere end bare det. Hvis badeværelset er meget lille, kan det selvfølgelig være meget svært, da der i så fald ikke er vægplads at gøre godt med, men selv her kan det være en god idé at hænge f.eks. en sjov plakat op på væggen. Det kan give farver og stemning til rummet. Derudover er det også en god idé at indrette badeværelset med en plante eller to. Det kan være i vindueskarmen, hvis der er plads, men ellers kan de også hænges fra loftet. Det er altid godt med nogle naturlige elementer i indretningen.

Udnyt de små pladser

På badeværelset kan man gøre stor forskel med ganske små ændringer – og det er især tilfældet, når man udnytter de små pladser, der er til rådighed på badeværelset. Det kan f.eks. være at udnytte pladsen under vasken med et lille skab eller en fin kurv. Hvis der er mere plads til rådighed, kan det også være en god idé at hænge nogle fine reoler eller hylder på væggene for at skabe mere opbevaringsplads. Hvis det er en mulighed, er det altid bedst at opbevare alle badeværelsestingene på badeværelset for nem tilgang. Det gælder både toiletpapir, shampoo og håndklæder.

Tænk i praktiske løsninger

Når du skal indrette et funktionelt badeværelset, er det en god idé at tænke i praktiske løsninger, alt efter familiens behov. Det kan f.eks. være, at man vælger skridsikre og vandtætte løsninger, da der jo er tale om et vådrum. Det er også altid en god idé at tænke over logiske placeringer til diverse ting, f.eks. håndklæderne. Hvis man har en stor familie, hvor der er mange, der skal i bad, kan det også være en god idé at indrette badeværelset med en håndklædetørrer eller hvis man har behov for et dejlig varmt gulv, f.eks. til at tørre gummistøvler og flyverdragter fra den ene dag til den anden, kan det også være en god idé med elgulvvarme til badeværelse. Generelt bør du tænke over, hvad badeværelset egentlig bliver brugt til, inden du går i gang med indretningen.