Når man skal have et nyt tag, skal der foretages mange valg. En af de helt store valg er naturligvis tagtypen. Der findes mange gode tagtyper på markedet – og den rette løsning kommer selvfølgelig an på dine ønsker og behov. Vi har dog i denne artikel fokus på ståltaget og alle de fordele, du kan se frem til med et nyt ståltag.

Kan lægges ovenpå et eksisterende tag

Det er generelt en tidskrævende og besværlig proces at afmontere det gamle tag – og det kan også mærkes i håndværkertimerne. Det kan du dog helt spare væk, hvis du vælger et ståltag. Det kan nemlig lægges direkte ovenpå dit gamle tag. Det er ikke kun en fordel, hvis du gerne vil spare lidt tid og penge i processen, men der er selvfølgelig også den bonus ved det, at du ikke er afhængig af vejr eller skal bekymre dig om, at dit hus er ubeskyttet, indtil det nye tag er lagt.

En billig og nem løsning

Ståltaget er modsat mange andre tagtyper meget let at lægge. Det kommer nemlig i store plader, og så er det generelt et materiale, der er nemt at arbejde med. Du vil med et ståltag derfor ikke kun spare en masse time på ikke at skulle skille dig af med det samle tag. Du vil også spare en masse tid på monteringen af et ståltag. Det er altså i dette tilfælde ikke materialet, du sparer penge på det. Det koster nemlig det samme som mange andre tagtyper i rene materialeomkostninger, men den lette og hurtige montering gør ståltaget til en billig løsning – og derfor en meget populær løsning blandt mange husejere.

Mange muligheder

Med et ståltag får du også mange muligheder. Du får nemlig et moderne tag, der findes i et hav af forskellige farver og overfladebehandlinger. Ståltaget er således et alsidigt tag, der passer til langt de fleste huse. Et ståltag kan også fås med f.eks. lydisolering, og det er en kæmpe fordel, hvis du bor i støjende omgivelser.