Vil du have en cedertræsfacade opsat på huset? Og vil du gerne gøre det selv?

Så er du kommet til det rette sted.

I denne artikel gennemgår vi de nødvendige DIY-trin, der skal til når du selv vil opsætte en facade i cedertræ. Følg guiden, og få et moderne udtryk på dit hus på rekordfart.

Trin 1: Rengør den bagvedliggende facade

Første trin er, at du skal have rengjort den bagvedliggende facade. Ved at holde facaden rengjort inde under cedertræet sikrer du dig, at der ikke sidder svamp, mug og øvrige pestilenser, der får ro til at arbejde sig ind i facaden under cedertræet.

Brug vand og stive koste – og evt. noget facaderens – når du vasker den bagvedliggende facade ned.

Trin 2: Montér vandrette lister på facaden

Du kan ikke sætte cedertræsbjælkerne direkte på facaden. Det er nemlig vigtigt, at der kan ventileres både for og bag cedertræsbjælkerne. Derfor skal du have monteret nogle vandrette lister på facaden, som du kan hænge cedertræet op på.

Disse lister følger som oftest med i en pakke med cedertræsbeklædning. Hvis ikke, så kan du finde dem i dit lokale byggemarked. Her burde det også fremgå hvordan du skal bære dig ad.

Trin 3: Opsæt cedertræet

Når de vandrette lister er monteret, så er det tid til at få cedertræet op at hænge. Husk, at der skal være mindst 10 cm. afstand fra bunden af de lodrette cedertræsbjælker og ned til jorden. På den måde undgår du, at cedertræet over tid samler fugt fra jorden.

Du kan med fordel også sætte et lille mellemrum mellem hver lodrette cedertræsbjælke. Mellemrummene gør, at cedertræsbeklædningen på facaden ikke bliver skævt med vind og vejr, da hver bjælke får plads til at arbejde.

Trin 4: Brug evt. beskyttelse til cedertræet

Når du er færdig med at montere cedertræet kan du godt klappe dig selv på skulderen. Du behøver nemlig ikke at gøre mere! Cedertræ beskytter sig selv med naturlige aromaer og gifte, der kommer inde fra bjælkerne selv.

Mange vælger nu alligevel at give træet olie. Det kan være med til at bevare den flotte farve. Det kan du få i dit lokale byggemarked.