Da vi flyttede fra lejligheden og ind i et hus, skulle der købes nyt spisebord. Det gamle var blevet for lille, og da jeg gerne ville have et spisebord af træ, syntes jeg, at det var en god ide at se på nettet. Der er jo så mange muligheder! Efter lidt research fandt jeg mit nye spisebord, og disse faktorer hjalp mig i processen:

Jeg overvejede størrelsen på bordet

Jeg startede med at tage udgangspunkt i hvor mange personer der bruger bordet hver dag. Vi er fire personer hjemme hos os to voksne og to børn. Så der skal som minimum være plads til 4 personer om bordet. Men så tænkte jeg også på, at vi ofte får gæster på besøg til spisning, og vi har altid problemer med at sidde alle mand rundt om bordet, så jeg ville foretrække, at der skal være plads til 6 til 8 personer. Men der skal også være plads til den i vores spisestue.

Formen har jeg også tænkt over

Normalvis har jeg altid haft spiseborde, der var kvadratiske. Men når vi er mange, så bliver selskaber begrænset, når vi sidder ved et langbord. Derfor ville jeg denne gang have et rundt spisebord, fordi det virker mere hyggeligt, at alle kan se hinanden, uanset om vi sidder 3 personer eller 8.

Materialevalget var vigtigt for mig

Min stil er generelt i det lyse og moderne. Så jeg kiggede efter runde spiseborde i lyse materialer. Så faldt jeg også de runde plankeborde. Træ har en vis plads i mit hjerte, og jeg var derfor fast besluttet på at finde en rundt plankebord til 6-8 personer. Jeg faldt hurtigt over siden https://planke-bord.dk/, hvor de har en stort udvalg af runde spiseborde.

Jeg bestilte en tillægsplade

Jeg blev enig med mig selv om, at jeg må begrænse pladsen i min dagligsstue, så det må blive en Ø140, der kan blive plads til i hverdagen. Men det kan være praktisk at kunne have muligheden for at udvide, når vi bliver mange, så derfor købte jeg en passende tillægsplade, som kan jeg tage frem ved behov, så jeg ikke kommer til at stå med pladsproblemer igen.

Jeg er glad for mit nye spisebord

Det har kun været et par uger siden, at jeg fandt og bestilte mit nye spisebord. Men jeg er super glad for det! Det er af god kvalitet, og jeg fik det endda leveret på en dag, hvor jeg havde gæster. Det er jo perfekt!